A mund të planifikoj edhe një transferim të kthimit?
Po, sigurisht, përdorni porosinë me opsionin e transferimit të kthimit dhe plotësoni formularin për të përfshirë informacionin tuaj për kthimin në aeroport ose destinacion tjetër.

Si mund të planifikoj një transferim nëse adresa që kam nuk ka një rrugë dhe një numër?
Nëse jeni jashtë qytetit ose në një lokacion të panjohur, në atë rast na dërgoni një vendndodhje të shtënë në ekran nga telefoni juaj, në mënyrë që ne ta përcjellim atë tek shoferi dhe ta çojmë atë në destinacionin e duhur, dhe ju do ta njihni sepse ne ju dërgojmë informacionin e automjetit dhe shoferit paraprakisht. numrin e telefonit të shoferit ...

Si të prenotoni një automjet në sit?
Përfundoni rezervimin tuaj duke plotësuar formularin e boksit në faqen tonë, zgjidhni automjetin dhe destinacionin tuaj dhe informacione të tjera të kërkuara dhe zgjidhni opsionin njëanshëm ose kthim. Nëse nuk e kemi destinacionin tuaj në bazën e të dhënave dhe databazën tonë, ne do t'ju dërgojmë një çmim për atë transferim në afat të shkurtër.

A duhet të planifikoj një transferim taksi paraprakisht?
Ne ju rekomandojmë që të bëni rezervimin tuaj paraprakisht, në këtë rast kur rezervimi ka përfunduar automjeti rezervohet me garancitë tona. Rezervimet e minutës së fundit mund të jenë të pasigurt pasi nuk mund të garantojmë disponueshmërinë e automjeteve në një afat të shkurtër.

Whatfarë lloj automjeti mund të rezervoj?
Ju mund të zgjidhni nga lloje të ndryshme të automjeteve dhe kategori të ndryshme të automjeteve nga oferta jonë standarde (2-3 pasagjerë, çmim dhe çmim i mirë) familja (3-4 pasagjerë ose familje me më shumë bagazhe)?
biznesi (max 3 pasagjerë, për njerëzit e biznesit) vip (klasa e lartë) minivan (max 8 pasagjerë) ..

Si dhe ku ta gjej shoferin tim?
Shoferi juaj do t'ju presë në adresën tuaj ose nëse transferimi juaj po largohet nga aeroporti, ai do t'ju presë në ndërtesën e aeroportit me një shenjë që thotë emrin tuaj.

Shtë më mirë të rezervoni një transferim privat ose një taksi të rregullt?
Shërbimet e taksave të Malit të ZiTourOperator ju ofrojnë taksi private me çmim fiks, kështu që ju e dini paraprakisht se sa kostot dhe çmimet e transferimit mbeten të pandryshuara, pavarësisht nga kushtet e rrugës dhe bllokimet e trafikut. Shtë një mënyrë shumë e besueshme dhe e sigurt për të bërë biznes, në mënyrë që të filloni udhëtimin tuaj me tarifa fikse të qarta dhe të paracaktuara.

Happensfarë ndodh nëse fluturimi im është vonë?
Shoferi juaj do të jetë duke pritur për ju, pavarësisht nga ndonjë ulje e vonuar ose e vonuar me disa orë. Kompania jonë përdor një sistem të besueshëm për përcjelljen e fluturimit përmes aplikacionit të radarit të fluturimit, në mënyrë që shoferi juaj të dijë kohën e saktë të mbërritjes së avionit tuaj.

Nëse fluturimi është vonuar, ekziston një tarifë shtesë kontrolli?
JO, siç e përmendëm nuk ka asnjë tarifë shtesë dhe asnjë shqetësim nëse shoferi juaj do t'ju presë në orarin e ri të uljes së aeroplanit.

Si të siguroheni që rezervimi im të konfirmohet?
Pasi të keni dërguar dhe përfunduar rezervimi, do të merrni një mesazh në lidhje me rezervimin e përfunduar me sukses dhe pas kësaj brenda një periudhe shumë të shkurtër kohore jo më gjatë se një ose dy orë.?
Rezervimi konsiderohet i konfirmuar vetëm pasi konfirmimi të jetë dërguar me postë elektronike.

Nuk kam marrë një konfirmim rezervimi se çfarë të bëj më pas?
Pasi të keni plotësuar dhe rishikuar si duhet formularin e porosisë me adresën e saktë të postës elektronike, ju lutemi sigurohuni edhe një herë që keni shkruar saktësisht dhe shënuar adresën tuaj e-mail në të cilën ju duhet të konfirmoni rezervimin tuaj ose të kontrolloni nëse nuk është transferuar aksidentalisht në dosjen e spam. Nëse ende nuk keni konfirmimin tuaj pas këtij verifikimi, ju lutemi na kontaktoni me telefon.

Ne kemi siguruar për kohëzgjatjen e transferimit?
Të gjitha automjetet kanë sigurim shëndetësor të udhëtimit të parashikuar me ligj për transportin e udhëtarëve me rrugë.

Nëse bagazhi është i ngarkuar shtesë?
Bagazhi është pa pagesë, shoferi juaj do t'ju ndihmojë të vendosni bagazhet në automjetin tuaj.

Kam nevojë për një vend për fëmijë?
Kur plotësoni një formular transferimi, është shumë e rëndësishme që të na tregoni sa vjeç është fëmija dhe këshillohet të tregoni sa peshë ka ai ose ajo për të vënë në dispozicionin tuaj një vend fëmije. Vendet nuk janë të domosdoshme për fëmijët mbi 10 vjeç.

A mund të rezervoj një udhëtim ditor përveç transferimit?
Po, sigurisht, kompania jonë mund t'ju ofrojë jo vetëm transferime taksi, por edhe udhëtime ditore dhe ekskursione për grupe më të mëdha dhe më të vogla të turistëve në të gjithë rajonin. Ekskursionet mund të organizohen vetëm me një shofer ose me një udhëzues turne profesional të licencuar.

Nëse pirja e duhanit lejohet gjatë ekskursioneve ose transferimeve?
Jo, pirja e duhanit është rreptësisht e ndaluar në të gjitha automjetet gjatë ekskursioneve ose transferimeve të taksave.

A lejohet të udhëtojë me një kafshë shtëpiake në një automjet?
Po është e mundur të udhëtoni me kafshën tuaj nëse ka një kuti të përshtatshme që është krijuar për t'u transportuar ose transportuar nga kafshët tuaja.

Si do të paguajmë për transferimin e taksisë?
Klientët mund të zgjedhin disa opsione të postuara ose të paguara paraprakisht, pjesë të shumës së kontraktuar ose shumës së plotë, ose ata mund ta paguajnë shoferin pasi të ketë përfunduar shërbimi.

A është e sigurt për të paguar me një kartë krediti në internet?
Informacioni i kartës tuaj të kreditit siguron një garanci rezervimi ose kërkohet të paguani paraprakisht, në varësi të kushteve të transferimit të zgjedhur, të shprehur në kuotën e transportit përveç tarifës dhe certifikatës që do të merrni pas rezervimit. (mbajtësi i sigurt i foleve) dhe të dhënat tuaja janë plotësisht të sigurta dhe të sigurta. Në rast mashtrimi dhe keqpërdorimi të kartës tuaj të kreditit nga një palë e tretë ose një person, shumica e bankave ose ndërmarrjeve të kartave të kreditit mbajnë rrezik dhe mbulojnë të gjitha kostot që vijnë nga keqpërdorimi. Në përputhje me standardet tona të biznesit dhe etikës, ne respektojmë rreptësisht privatësinë tuaj. Ne jemi të detyruar që të gjithë emrin e të dhënave tuaja dhe informacionin e kartës së kreditit të adresës e-mail të kërkuar për rezervimin nuk do të shpalosen tek një palë e tretë pa miratimin dhe pëlqimin tuaj.

A është çmimi për person ose për automjet?
Pricemimi i transferimit është gjithmonë për automjetin, jo për person, në varësi të llojit të automjetit që zgjidhni për transferimin tuaj ...

A mund të marr një llogari transferimi taksi?
Sigurisht, nëse keni paguar transferimin tuaj me kartë krediti, ne mund të dërgojmë faturën tuaj në adresën tuaj të postës elektronike, dhe çdo shofer mund t'ju lëshojë një faturë bllok, pasi transferimi të jetë vulosur dhe nënshkruar ...